Izložba fotografija "Tijelo i duh"

Kad fotograf i plesač udruže svoje snage i kreativnost nastaje čarolija...

Ova izložba nije nastala kao većina drugih, na način da autor fotoaparatom bilježi prizor na kojeg je naišao u realnosti, nego je stvarana smišljeno od same vizije, preko realizacije, pa sve do naziva i prezentacije. Izložba je kreirana iz nadahnuća plesača i fotografa, plesača u njegovoj želji i strasti da pokretom izrazi sebe i fotografa koji je osmislio njen vizualni identitet.

U toj interakciji svjetlosti i pokreta nastala je kolekcija od 22 fotografije. 

Naziv izložbe “Tijelo I Duh”  govori o namjeri da se slikom prikaže istovremenost bivanja ljudskog bića kako u materijalnom tako i duhovnom svijetu. Nematerijani svijet energija, duše, duha, emocija, misli i snova kao neraskidivi dio ljudskog bića nije lako prikazati likovno, a kamoli njihove odnose. Poseban izazov bio je i to da se taj nerealni svijet prikaže kroz najrealniji medij – fotografiju.

Ova se izložba bavi tom zahtjevnom temom, ali bez pretenzija da poučava, dokazuje ili mistificira. Ona se jednostavno igra svjetlom i pokretom otvarajući nove dimenzije vidljivog, a u konačnici se divi savršenosti tijela i životu u svim njegovim oblicima. 

Iako ovo nisu kazališne fotografije, u njihovom  izričaju namjerno se nazire sličnost sa kazalištem, jer se pokret odvija kao život na pozornici ovog svijeta. Na ovim slikama je život ogoljen i lišen od svih maski i kostima i kao takav, slobodan i nesputan pokazuje svoju neuljepšanu ljepotu.

Ovo nije prva  suradnja fotografa Ratka Mavara i koreografkinje Petre Mavar već samo jedan od blistavih zajedničkih kreativnih trenutaka...  Trenutno vam spremaju projekt pod nazivom "Volim se i volim svoje tijelo"- Body art photo.

 

Aktualno

 • Aktualne najave događanja...  :-)

  IMG_4504_cb.jpg

Opširnije

Za vas..

 • Komentari polaznika Komentari polaznika

  Petra uči kako biti u tijelu, kako se voljeti. U 30-ima, 40-ima, 50-ima i 60-ima....Lako je privući mlade žene da plešu i osjećaju svoje tijelo, ali samo carica kao Petra uspijeva da žene svih dobi istražuju svoje tijelo u pokretu, i da osjete svoju ljepotu.
  Neke od nas bolest je posvađala s tijelom, zamrznuli smo emociju i traumu u ledjima, bedrima, ožiljku. Drugima se "samo" desio život. Posao, krediti, djeca, muž, ljubavnik, rodjaci, promet... Za sve nas tu je Petra i njene radionice
  Ljiljana P.

 • Darujte iskustvo alldancea- feminine power Darujte iskustvo alldancea- feminine power

  Želite našu ljepotu podijeliti s najmilijima? Alldance se pobrinuo za to. Pripremili smo vam inspirativnu šalicu s malim darom u njoj. Te poklon bon koji može doći u obliku bilo kojeg našeg programa ili u vrijednosti određenog iznosa pa da darivana osoba sama odabere program koji želi upisati. Možete ga kupiti putem interneta ili dolaskom u naš centar. Više na linku...

Opširnije

Zadnji članci